Spaghetti olijven pesto salade met tahin citroen en knoflook dressing

Ik ben dol op tahin dressings. Hier heb ik een spaghettisalade gemaakt met een pesto met olijven en verschillende koude groenten zoals gestoomde broccoli, rauwe rode paprika en geroosterde pompoenzaadjes.
Zaadjes zijn makkelijk en snel te roosteren in een droge hete pan. Blijf de zaadjes omroeren en hou ze goed in de gaten. Zodra ze gaan aromatiseren moet je ze snel uit de pan halen om te voorkomen dat ze verbranden.
De tahindressing wordt als volgt gemaakt (je hebt een vijzel en stamper nodig om de knoflook fijn te stampen): doe een sneetje knoflook met wat grof zout (ik gebruik Himalaya zout) in de vijzel, stamp de knoflook en zout fijn, en voeg er wat aromatische olijfolie aan toe.
Voeg hieraan ongeveer 2 of 3 flinke scheppen tahin toe in de vijzel. Verdun de tahin met water totdat een dressing ontstaat. Voeg hier wat citroensap, zout en peper aan toe.
Schep de dressing door de spaghetti en de groenten. De spaghetti moet trouwens koud en gesneden zijn.
Dien de salade op in kommetjes en doe een schepje olijven in pesto op de salade. Klaar en happen maar!

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.