Chocolade-hazelnootkoekjes zonder meel

Ik ben veel aan het oefenen met koekjes zonder meel want ze zijn erg lekker. Juist omdat er geen meel in zit proef je de ingrediënten intensiever. Ook zijn ze makkelijk en snel te maken en zijn ze ideaal voor mensen die een glutenallergie hebben. De koekjes worden voornamelijk gezoet met dadels, wat heel gezond is; dadels bevatten vitamine A, B en C en mineralen als calcium en ijzer.

70 g hazelnoten
65 g (glutenvrije) havermout
70 g dadels
100 g bitter chocolade (Vivani)
1 tp kaneel
1 el sucanat
1/4 tp zout

60 ml koolzaadolie
80 ml soya- of notenmelk

De oven voorverhitten op 180 C

1. Doe de hazelnoten, havermout, dadels en chocolade in de keukenmachine. Mix dit alles totdat je een fijne struktuur krijgt. Doe het mengsel in een kom.
2. Voeg de olie bij de melk. Schenk dit in de kom bij de rest en meng dit totdat er een deeg ontstaat.
3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en doe deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Het koekjesmengsel zal wel plakkerig aanvoelen. Met een natte lepel kun je de balletjes op de bakplaat leggen en plat drukken.
4. Bak de koekjes in de oven 15 tot 20 minuten. Blijf er wel bij en let op dat ze niet verbranden. Elke oven is anders, en daarom moet je altijd de koekjes in de gaten houden.
5. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Wees geduldig want ze zullen nu nog uit elkaar vallen. Als ze zijn afgekoeld kan je ze voorzichtig met een spatel naar een bord verplaatsen.
6. Leg de koekjes nu in de koelkast om ze verder te laten afkoelen. Zo worden ze stevig en zullen ze niet meer uit elkaar vallen. Bewaar de koekjes in de koelkast - ze zullen de volgende dag ook heerlijk smaken!

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.