Gegrillde courgette-walnoten mini-quiches

Photobucket

Deze heerlijke mini-quiches zijn gemaakt van gegrillde courgettes en een zelf gemaakte tomatensaus met knoflook en olijfolie. De walnoten heb ik eerst geroosterd en geschild voor een verfijnde walnotensmaak.

Wisten jullie al dat walnoten ongelooflijk gezond zijn? Vroeger dacht men dat noten dikmakend zijn. Dat is gelukkig achterhaald- en behoorlijk zelfs! Walnoten zijn een 'wonder-food' zoals ze dat noemen. Er zit onder andere omega-3 en antioxidanten in; dat is niet alleen goed voor je hart, het schijnt zelfs het slechte cholesterol te verlagen. En of dat nog niet genoeg is, walnoten werken ook de groei van kanker tegen.

60 g walnoten
45 g havermout
80 g volkorenmeel
1/4 tl zout
60 ml koolzaadolie
60 ml water

2 el rijke olijfolie (Salvagno)
2 el tomatenpuree
1/2 teen knoflook
1/4 tl Himalaya zout
1/2 tl appelazijn
peper

courgette, in stukjes gesneden
20 g walnoten, in stukjes gesneden

Verhit de oven op 180 C

Doe de walnoten en de oven en bak ze 5 tot 10 minuten. Haal ze snel uit de oven als ze beginnen te aromatiseren.

Pel de noten door ze tegen de wand van een zeef te wrijven. Je zult niet alle schillen eraf krijgen, maar dat is niet nodig.

Zet de grill aan. Besprenkle de courgettestukjes met olie en strooi een beetje zout op ze. Leg ze onder de grill totdat ze lichtjes zijn gegrild. Leg ze opzij.

Verhit de oven op 180 C

Zet de havermout in de keukenmachine en maal het tot een grof meel. Doe de walnoten erbij en zet het apparaat even aan zodat de walnoten fijn gehakt worden. Ik wil ze niet te fijn malen want juist een beetje 'crunch' is lekker in een korst.

Doe het mengsel van de havermout en de walnoten in een kom. Voeg de andere droge ingredienten erbij.

Giet de koolzaadolie in de kom en meng de olie in de meel. Doe het water erbij en meng met je handen totdat er een deeg ontstaat. Opzij zetten.

Maak de tomatensaus in een vijzel. Doe de knoflook en zout in de vijzel en stamp ze fijn. Voeg er de olijfolie bij en meng dit samen met de knoflook en zout. Voeg de tomatenpuree, azijn en peper er aan toe.

Vet de kleine quiche-vormpjes in met olie. Neem het deeg en maak er zes balletjes van. Verdeel ze in de vormpjes en druk het deeg met vochtige vingers tot een dunne korst.

Beleg de bodem van de korst met de tomatensaus.

Doe de gegrillde courgette op de tomatensaus met stukjes walnoten erop. Bak de quiches 25 minuten in de oven. Als ze te snel bakken plaats je ze een stand lager in de oven.

2 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Wat ziet alles hier lekker uit! Ik heb al diverse pogingen ondernomen om man en kinderen van het vleeseten af te krijgen, maar het lukt mij niet.. Ik kan ze misschien hier wel mee verleiden! Ik ga je blog vaker bekijken hoor, het ziet er heel mooi uit.

monique zei

Geef het niet op lieveheersbeestje! Ik wens je veel succes!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.