Raw appel tartelettes

Photobucket

Ik vind het een uitdaging om raw desserts te maken. Het belangrijkste van raw cakejes is de bodem. Die moet lekker zijn en goed passen bij de rest van het taartje. Als je eenmaal de bodem hebt gemaakt ben je al half klaar. Natuurlijk ben ik dol op de geur van gebakken appeltaart, maar dit knapperige raw appel taartje is leuk voor de verandering en iets heel aparts.

60 g pecannoten
70 g hazelnoten
75 g dadels
15 g (glutenvrije) havermout
20 g geraspte kokos
75 g rozijnen
60 ml jus d orange

Doe de pecan- en hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Doe de dadels, havermout, jus d'orange en kokos erbij en meng de ingrediƫnten samen. Misschien moet je de machine even stoppen en een spatel gebruiken om de ingrediƫnten samen te brengen. Doe nu de rozijnen erbij en zet de machine nog even aan. De rozijnen hoeven niet helemaal gemalen te worden.

Haal het deeg uit de machine en verdeel het in tartelette vormpjes. De vormpjes heb ik met plastic folie bedekt. Het deeg wordt met de vingers in de vormpjes gedrukt. Gebruik een dikke laag. Dit recept moet genoeg zijn voor vijf tartelettes. Haal de taartjes uit de vormpjes en leg ze op een bord.











Snijd een appel in kleine stukjes. Doe deze in een kom met citroensap, ahornsiroop en kaneel. Als de appelstukjes lekker zijn kun je er de bodem mee vullen. Versier de tartelettes met kaneelpoeder. Ik gebruik er een klein zeefje voor. En klaar is Kees!

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.