Tomaten linzen soep

Photobucket

Eet deze soep met chapati, een eenvoudig Indiaas brood dat je snel kunt maken in aanloop naar de maaltijd. Gebruik kleine linzen voor deze maaltijd, zoals rode linzen. Zelf heb ik berglinzen gebruikt (zie foto).




















1 fles passatta
1 blik tomaten stukjes
1/2 blik kokosmelk
2 knoflookteentjes, geperst
3 sneedjes verse gember
1 ui of prei, dun gesneden
soep linzen (ongeveer 2 cups)
2 laurierbladeren
komijn
komijnzaad
koriander
garam masala
zout en peper

Doe alle ingrediƫnten in een pan en kook totdat de linzen zacht zijn. Heb je linzen die een lange kooktijd nodig hebben (zoals met berglinzen) kook je ze eerst in een andere pan met water totdat ze bijna zacht zijn. Voeg ze dan pas toe (zonder het kookwater), samen met de andere ingrediƫnten en kook ze verder in de pan. Voeg ook de specerijen toe. Kijk zelf hoeveel specerijen je wilt gebruiken- hoe meer hoe pittiger de soep wordt. Zelf doe ik maar een klein beetje van de komijnzaad erbij. Als de soep klaar is haal je de gember en laurierbladeren eruit.
Tenslotte strooi ik wat zacht, gepeld hennepzaad over de soep ter garnering en ook voor de extra omega's en mineralen.

Voor de chapati:

200 g gebuild meel
1 el olie
1/4 tl zout
125 ml warm water

Doe meel en zout in een kom. Meng meel en olie met je handen. Doe er water bij en kneed totdat er een deegbal ontstaat. Smeer wat olie over de bal en doe deze in een kom met een theedoek erover. Laat het deeg staan (ongeveer 15 of 20 minuten).
Rol van het deeg kleine balletjes met je handen. Op een bodem die niet plakt (ik gebruik een houten plank) rol je de balletjes met een deegroller. Als het deeg te plakkerig is mag je wat meel gebruiken. Als je klaar bent zien de broodjes eruit als kleine pannenkoeken. Je kunt de broodjes nu met je vingers met wat olie insmeren. Bak ze in een hete pan. De pan hoef je niet in te vetten maar hij moet wel flink heet zijn. Bak de chapati's aan beide zijden en kijk hoe chapati's uitzetten. Bruine vlekken zijn okay maar draai de chapati's op tijd om zodat ze niet verbranden. Eet de chapati vers en warm bij de opgediende soep.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.