Appel- en bosbessencake

Photobucket

Dit is een heerlijke luchtige cake met de volle smaak van fruit zoals citroen, appel en bosbessen.
De cake kan eventueel geserveerd worden met slagroom of met ijs danwel een saus van blauwe bessen.

120 g volkorenmeel
120 g gebuild meel
85 g sucanat
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1/2 tl zout

250 ml soya melk
2 tl appelazijn
60 ml koolzaadolie
1 tl vanille aroma
een paar druppels citroen aroma
de schil (geraspt) van een grote citroen
het sap van een grote citroen
2 el maismoutstroop

340 g appels, in stukjes gesneden
120 g blauwe bessen, ingevroren

Verhit de oven voor op 200 C

Doe al de vaste ingrediënten in een kom en meng ze.

Meng alle vloeibare ingrediënten in een andere kom met een garde.

Voeg dit toe aan de droge ingrediënten.

Hierna volgen de appels, opnieuw even mengen. Het deeg zal luchtig aanvoelen. Meng het niet te stevig.

Voeg daarna de blauwe bessen voorzichtig toe aan het deeg.

Doe het deeg vervolgens in een springvorm, waarvan de bodem bedekt is met bakpapier, en vet de zijkanten in. Ik gebruik zelf een kleinere springvorm van 24 cm.

Bak de cake in ongeveer een uur. Bedek de bovenkant zodat die niet te snel bruin wordt.

Ik heb deze cake maar éénmaal gemaakt, zodat ik enkele details nog een keer moet nalopen, zoals de exacte baktijd. Je kunt zelf kijken of de cake gaar is door er met een satestokje in te prikken. Het moet er schoon uitkomen, zonder dat er deeg aan plakt. Laat de cake volledig afkoelen en plaats het dan voor een tijd in de koelkast.

2 opmerkingen:

Luseji zei

Heb 'm gemaakt en iedereen vond 'm super :)

monique zei

Bedankt voor je comment!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.