Chocolade vla

Photobucket

Ja hoor, het is een zelfgemaakte veganistische vla! Gezond, lekker en gezoet met agavesiroop. De kinderen vinden het heerlijk (ik trouwens ook) en het is makkelijk te maken. Ben er echt blij mee!

375 ml kokosmelk
375 ml soyamelk
3 etl cacaopoeder
4 etl agavesiroop
een snufje zout

3 etl arrowrootpoeder
80 ml soyamelk

Verhit de kokosmelk en soyamelk in een pan. Voeg intussen de cacoapoeder en het zout toe. Roer het mengsel met een garde.

Meng de arrowrootpoeder in een kommetje met wat koude soyamelk om een papje te maken.

Als de kokosmelk en soyamelk aan de kook zijn gebracht, voeg dan het arrowrootpapje toe. Goed roeren met de garde en in een minuut of twee zal de vla dik worden. Zet dan meteen het vuur uit.

Meng de agavesiroop door de vla.

Laat de vla afkoelen en zet de pan daarna in de koelkast om de vla stijf te laten worden.

Als de vla koud is haal je het uit de koelkast. Met behulp van een staafmixer de vla heel goed glad mixen totdat er geen klonten in de vla meer zijn.

De vla lekker koud opdienen en eventueel wat geroosterde hazelnoten eroverheen strooien.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.