Zelfgemaakte veganistische worstjes

Photobucket

Je eigen worstjes maken is leuk werk. Het kost je weinig tijd en weinig geld. Bij de Hema heb ik zakdoeken gekocht en gebruik deze om mijn worstjes in te wikkelen. Je moet ze wel eerst op 90 graden wassen, want je wilt geen gifstoffen in je eten. Nog beter is om biologische katoenen doekjes te gebruiken. Ik gebruik geen folie omdat aluminium slecht is voor het milieu en wie weet ook voor je gezondheid. Door de worstjes te stomen worden ze stevig en kun je ze daarna makkelijk bakken. Dit recept is goed voor 8 tot 10 worsjes. Je kunt ze na het bakken eventueel invriezen.

12 gr edelgistvlokken van Natufood
60 g kikkererwtenmeel
2 tl bouillon poeder
1 1/2 doos gerookt of tamari tofu (ongeveer 250 g)
2 tl mosterd
2 el paneermeel
1/2 tl paprika poeder
1/4 tl peper
1/2 tl zout
1 grote teen knoflook, geperst
1 el tomatenpuree
1 el + 1 tlp olijfolie
1/4 tl karwijzaad
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl komijn

De worstjes maken is eenvoudig werk. Maak een tofublok fijn met je handen of met een vork. Voeg daarna de ingrediƫnten toe en meng het goed. Rol het mengsel daarna in een zakdoek.


Maak de zijkanten dicht met een touwtje en plaats de worstjes in een stoompan.Stoom de worstjes ongeveer 10 minuten. Haal ze daarna uit de doekjes.De worstjes moeten nu stevig zijn, zodat je ze makkelijk kunt bakken. Bak ze samen met ui-ringen in olie. En geniet maar van je zelfgemaakte veganistische worstjes!

1 opmerking:

Iris & Valerie zei

wooow top recept! ga ik vandaag eens proberen!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.