Omega muffins

Photobucket

Deze muffins zijn zo gezond dat je ze kunt oppeuzelen met een goed gevoel. Ze lijken veel op gemberkoek, vooral als je er rozijnen bij doet. Ik heb dat hier niet gedaan want ik vind ze zo al lekker genoeg, zeker met een heerlijke jam erbij! De verse gember is lekker pittig. Andere ingredienten zijn geraspte wortel, walnoten, lijnzaad en specerijen. Ik heb mijn eigen amandel/hennepmelk hiervoor gemaakt, maar je kunt ook een andere vega-melk gebruiken. Hennep, lijnzaad en walnoten zijn bronnen van belangrijke omega-vetzuren. Goed voor je hart, huid, hersens en allerlei andere funkties in je lichaam. Ik gebruik een electrisch koffiemolentje om de lijnzaad te malen zodat de kracht van het zaad nog aanwezig is. Wortel is natuurlijk een bron van beta-carotene, en gember maakt de muffins verwarmend en versterkend wat nu in de herfst wel belangrijk is, vooral omdat er veel mensen ziek zijn.

130 g volkorenmeel of volkoren speltmeel
70 g gebuild meel of speltmeel
35 g gemalen lijnzaad
40 g sucanat
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout
50 g walnoten
2 el verse gember, fijngehakt
1 kop geraspte wortel (1 grote wortel)
1/2 tl 5-spice
1 tl koekkruiden

125 ml amandel-en hennepmelk (of een andere vegamelk)
60 ml donkere ahornsiroop (graad C)
1 el koolzaadolie

verhit de oven op 190 C

Doe alle droge ingredienten in een kom maar zet de walnoten even opzij. In een andere kom meng je alle vloeibare ingredienten en meng je deze daarna samen met de droge ingredienten tot een beslag. Hak de walnoten grof en meng deze bij het beslag. Probeer niet te lang te mengen en lepel het beslag in een geoliede muffin-vorm. Druk het beslag niet in de vorm maar laat het luchtig in de vorm vallen. Bak de muffins 25minuten in de oven.

Photobucket

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.