Cashewnotenkoekjes met frambozenjam

Photobucket

150 g cashewnoten
120 g havermeel
100 g havervlokken
40 g gemalen lijnzaad
1/4 tl zout
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl gemalen vanille (Piramide)
50 g sucanat
4 el kokosolie,
60 ml veganistische melk

Verhit de oven voor op 180C

Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Plaats dit in een grote kom. Maal ook de havervlokken fijn. Voeg alle overige droge ingredienten toe in de kom. De lijnzaad maal ik in een electrische koffiemolen.

Snijd de kokosolie in stukjes met een mes. Als de kokosolie niet stevig is kun je het in de koelkast plaatsen. Gooi de kokosolie bij de droge ingredienten. Breek de olie fijn en meng het met je handen door het meel. Zorg ervoor dat er geen klonten achterblijven in het meel.

Voeg de melk met kleine beetjes toe, totdat het deeg stevig genoeg is om er de koekjes mee te vormen. Doe dit met natte handen. Vorm kleine ballen en maak ze plat op een, met bakpapier belegde, bakplaat. Maak ze niet te plat. Druk met je duim het centrum van de koekjes in. Vul de gaatjes met frambozenjam.

Bak de koekjes in 12 minuten gaar of net zolang tot de hoeken goudbruin kleuren. Laat de koekjes afkoelen op een rek zodat ze stevig kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.