Baba ganoush

Photobucket

Om de lekkerste baba ganoush te maken moet je eerst de aubergines een gerookte smaak geven. Een manier om dat te doen is om de aubergines even boven een gaspitje te 'grillen' totdat de schil hier en daar zwart wordt. Houd de aubergine vast door hem aan een vork te prikken. Verwarm intussen de oven voor op een hoge temperatuur.

Doe nu de aubergines in de hete oven en bak je ze totdat ze zacht zijn. Dat duurt zo'n 30 minuten. Wanneer je met een vork of mes makkelijk in de aubergine kunt prikken is ie klaar. Laat de aubergines wat afkoelen en snijd ze open. Haal met een vork het vruchtvlees eruit.

Photobucket

Doe het vruchtvlees in een keukenmachine.

Mijn versie van baba ganoush is gemaakt met hennepolie. Als je dat niet wilt kun je ook een rijke olijfolie gebruiken. Stamp wat verse knoflook samen met Himalayazout fijn in een vijzel. Voeg zo'n twee of drie eetlepels hennepolie toe en meng het goed samen. Giet de knoflookolie in de keukenmachine. Hierbij komen nog wat lepels tahin en citroensap. Meng alle ingredienten samen in de keukenmachine.

Heerlijk is om de baba ganoush met gegrilld pitabrood te eten!

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.