Koriander burgers met ahornsiroop

Photobucket

Ik vond dat ze burers waren en Frank vond dat het pannenkoekjes waren, dus deed hij er ahornsiroop bij. De kinderen deden hem natuurlijk na en toen ze allemaal zo duidelijk aan het smullen waren, dacht ik: ik moet het ook maar proberen. Oh, wat heerlijk en ja hoor, dit is een post! De rijst hadden wij maar laten liggen en de burgers hebben we als pannenkoeken verorberd met geroosterde pompoenpitten erbij als extraatje.

3 sneden volkorenbrood
ongeveer 300 g (1 1/2 blok) tofu
4 el kokosolie
3 kleine uien, gesneden
1/2 courgette
1 wortel
2 knoflookteentjes, geperst
180 g mais
40 g walnoten, grof gehakt
50 g zonnebloempitten
1 tl komijnzaadjes
1/2 tl korianderzaadjes
140 g kikkererwtenmeel
zout en peper

Maak een gespijste olie door de kokosolie te verhitten en de zaden er kort in te bakken. Laat de knoflook niet aanbranden. Doe de uien erbij en bak ze samen met de knoflook totdat de uien zacht zijn. Doe het vuur uit.

Rasp de courgette en wortel in de keukenmachine. Doe dit in een kom. Doe het brood in de keukenmachine en maak er broodkruimels van. Voeg de tofu en meng ze samen totdat de tofu ook kruim wordt. Doe dit mensel ook in de kom.

Voeg nu alle andere ingredienten toe in de kom. De uien met de kokosolie gaan er ook bij. Meng alles goed samen.

Maak de burgers en vorm ze met je handen. Bak ze in kokosolie aan beide kanten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.