Chocolade blauwe bessen energierepen

Photobucket

Geloof me maar, deze repen met blauwe bessen, citroen en carobe zijn ongelooflijk lekker! Ik vind ze zo lekker als een reep chocolade, maar dan wel gezond. Daarbij zijn ze ook nog rauw en daarom vol smaak. Ze geven mij in ieder geval een behoorlijke energiekick. Dit is een recept van de beroemde veganistische athleet Brendan Brazier. Brendan zegt over de repen: "High in antioxidants and flavonoids, these bars help reduce free radical damage in the body and improve cellular recovery."

150 g dadels
30 g amandelen
35 g blauwe bessen (vers of bevroren)
25 g carobepoeder
38 g gemalen lijnzaad
40 g gepelde hennepzaad
35 g sesamzaad
1 tl verse citroensap
1/2 tl citroenrasp
Himalayazout naar smaak

70 g blauwe bessen (uit de diepvries)

Maal alle ingredienten (behalve de 70 g bevroren blauwe bessen) in een keukenmachine. Doe het mengsel op een plank en kneed de bevroren blauwe bessen snel door het deeg. Kneed het deeg in een rol en snijd er repen van met een mes. Bewaar de repen in de diepvries.

Photobucket

2 opmerkingen:

Hélène zei

Is het de bedoeling om deze repen ook bevroren te eten?
Groetjes

monique zei

De repen vind ik koud nog het lekkerst. Ze worden niet hard in de vriezer.

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.