Sportdrink

Photobucket

Het is gunstiger om zo'n zelfgemaakte sportdrink te gebruiken dan alleen maar water te drinken tijdens en na het sporten. Ik geef de sportdrink aan mijn dochter voor haar aikido training. Je krijgt er energie van en je lichaam zal achteraf sneller herstellen.

Gelukkig zijn er ook veganistische sporters die ons advies kunnen geven. Zij leveren topprestaties met een plantaardig dieet. Zo is Brendan Brazier, een bi-atleet, een voorbeeld van een sporter die al op zijn 15de op zoek was naar het perfecte vega-dieet voor een sporter. Sport is stress voor het lichaam. Het lichaam moet zo snel mogelijk op een optimale manier hersteld worden. Ik laat hier een voorbeeld zien van een recept voor een sportdrink uit zijn boek 'Thrive'.

Misschien vraag je je af waarom er kokosolie aan de sportdrank is toegevoegd. Dat komt omdat kokosolie meteen als energie (dus niet als vet!) door het lichaam wordt opgenomen. Dadels en agavesiroop geven het lichaam een natuurlijke energiestoot en citroensap werkt alkalisch op het lichaam. Een beetje zeezout heb je nodig als je sport. Ik gebruik dan Himalayazout wat hoog is van kwaliteit en meer mineralen bevat dan het gewone zeezout.

Sap van 1 citroen
2 of 3 dadels
500 ml water
1 el agavesiroop
1 tl kokosolie
Himalayazout naar smaak

De sportdrink is snel in een blender gemaakt en je kunt hem tot aan 2 weken in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.