Tahinsaus

Photobucket

Tahinsaus kan je als broodbeleg gebruiken en het is makkelijk om even snel een bakje saus te maken. Die bewaar je in de koelkast en zo heb je altijd een vega-beleg voor op je brood. Wil je nog iets erbij, dan doe je er kiemen, sla, olijven of tomaat bij. Maak het hartig met warm gebakken falafel. Tahinsaus is ook smakelijk als een saladedressing.

Tahin van Horizon, bij de reformwinkel verkrijgbaar, is een donkere sesampasta die rijk is aan belangrijke mineralen. Als de tahinpasta lichter van kleur is, dan zijn dat gepelde zaadjes en daardoor mist deze tahin de voedingstoffen.

Doe 80 ml (1/3 kop) tahinpasta in een bakje. Voeg beetje bij beetje 80 ml water erbij. Roer het water door de tahin totdat het een saus wordt. Voeg er nu het citroensap van 1 citroentje bij en wat Himalaya zout naar smaak. Klaar is je sausje!

Om de tahinsaus nog meer smaak te geven kan je wat geperste knoflook erbij doen en vers gesneden peterselie. In plaats van peterselie gebruik ik tuinkers, omdat dat nu bij mij op de vensterbank groeit.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.