Winterse gado gado

Photobucket

Gado gado is een van mijn favoriete gerechten. Als kind was ik er al gek op. Er zijn verschillende manieren om gado gado te maken en daarom vind ik het zo'n heerlijke maaltijd. Je kan mee gaan met de seizoenen- deze keer een winterse versie met courgette, champignons, wortel, kool, ui, sperciebonen uit de diepvries en taugé. Groenten werden ook eerst gebakken en daarna in een kokosmelksausje zacht gekookt.

In een pan bak je eerst een gesneden ui en knoflook in kokosolie. Doe de groenten zoals champignons, wortel, kool en courgette erbij. De wortel en courgette worden in luciferstokjes formaat gesneden. Pas aan het einde van de kooktijd worden de sperziebonen en taugé toegevoegd.

Als de groenten gebakken zijn voeg je een klein blikje (150 ml) kokosmelk erbij met een beetje water. Laat de groenten even pruttelen in het vocht. Voeg een eetlepel pindakaas en wat citroengras of citroensap bij de saus. Breng de groente op smaak met soya saus en een lepeltje sucanat.

De tofu bak je apart in een pan met kokosolie met shoyusaus en ahornsiroop.

Maak nu ook een pindasaus in een pannetje. Roer 3 a 4 eetlepels pindakaas (Jori pindakaas) en een blokje santen door een laagje water totdat een egale saus ontstaat. Breng de saus voorzichtig aan de kook, hij zal nu wat indikken. Blijf roeren met een garde en voeg water bij als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met komijn, ahornsiroop of sucanat, een flinke scheut shoyu en eventueel citroensap.

Doe de saus over de groenten en tofu en garneer de maaltijd met gebakken uien. Gebakken uien kan je makkelijk zelf maken door een grote ui in dunne schijven te snijden en in kokosolie goudbruin te bakken. Ze worden dan ook heerlijk zoet.

Wij eten gado gado met een volkoren pasta, namelijk tagliatelle. Het is niet helemaal zoals het hoort, maar het is een prima alternatief voor bijvoorbeeld de Aziatische noodles (die in de reform verkrijgbaar zijn, maar niet volkoren zijn).

Photobucket

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.