Shiitake en groene asperges soep

Photobucket

Shiitake paddenstoelen zijn al duizenden jaren bekend in China als medicinale paddestoelen die je lichaam kracht geven. Ze versterken het immuunsysteem en zijn goed voor je hart. Ze zijn rijk aan ijzer, vitamine C en eiwitten. Wat een combinatie! Bovendien hoef je ze niet rauw te eten om te genieten van een hoge dosering antioxidanten.

Om de soep te maken worden eerst de groenten apart voorbereid. De groene aspergetoppen worden kort gestoomd. Die voeg ik pas toe als de soep klaar is om de voedingsstoffen te bewaren. De paddenstoelen marineer ik in shoyu saus. Dan bak ik ze kort in een hete pan met kokosolie.

Om de basis van de soep te maken bereid je eerst een witte saus met kokosolie en een paar flinke scheppen rijstmeel. Doe genoeg water bij en een pakje Oatly om er een soep van te maken. Breng op smaak met bouillon, shoyu, knoflook en kruiden. Voeg op het laatst de groenten erbij. Garneer de soep met verse kruiden of gepelde hennepzaadjes.

Photobucket

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.