Krokante muesli met chocolade (en zonder noten)

Photobucket

Manlief en kinderen zijn hier dol op. Bak de muesli in de oven en laat het afkoelen voordat je de chocoladestukjes er aan toevoegt!

100 g havervlokken
100 g havermout
40 g gepofte kamut
50 g pompoenzaad
30 g kokos
1 tl kaneel
1/8 tl zout
50 g pure chocolade, in stukjes gesneden
85 g rozijnen
3 el Linwoods gemalen lijnzaad, pompoenzaad, zonnebloemzaad en sesamzaad, gojibessen
2 el Linwoods gepeld hennepzaad
2 el ahornsiroop (graad C)
2 tl koolzaadolie

1. Verwarm de oven voor op 180 C
2. Doe de havermout, havervlokken, pompoenzaad, gepofte kamut, zout en kaneel in een grote kom.
4. Voeg de ahornsiroop, het vanille extract en de olie toe aan de bovengenoemde ingredienten en meng alles goed samen met twee grote lepels.
5. Doe de muesli op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de muesli in de oven gedurende 15 minuten. Meng de muesli regelmatig tijdens het bakken- zo'n drie keer. De muesli is klaar waneer de pompoenpitten opzwellen en de muesli heerlijk gaat geuren. Let op dat geen van de ingredienten in de oven gaat aanbakken.
6. Haal de bakplaat uit de oven en doe de muesli in een grote kom. Laat het mengsel afkoelen. Voeg nu de Linwoods mix, hennepzaad, chocolade en rozijnen toe.
Wij eten de muesli met soyamelk, maar je kunt ook rijstmelk of een andere vega-melk gebruiken.

Photobucket

3 opmerkingen:

Luseji zei

Is de kamut die je gebruikt gezoet? Want bij ons in de winkel vind ik geen ongezoete..

monique zei

Ja. Van Lima, gepofte kamut gezoet met rijststroop.

Luseji zei

Ah ok! Ik heb 'm al een paar keer gemaakt, maar zonder de kamut dan. Ga het nu eens met proberen want ik ben gek van deze muesli! :)

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.