Viergranen muesli met dadels

Photobucket

200 g (2 cups) 4-korenvlokken (De halm)
40 g (1 cup) cornflakes (Ecoland)
70 g (1/2 cup) pompoenpitten
80 g (1/2 cup) dadels
120 g (1 cup) notenmix ongezouten (De Rit)
1/8 tl (Himalaya)zout
1/8 tl gemalen anijs
1/8 tl kardemonpoeder
1 mespunt gemalen kruidnagel
1 tl kaneel
1 tl organic vanille extract (Nielsen-Massey), optioneel
3 tl koolzaadolie
2 el ahornsiroop (graad C)
3 el Linwoods gemalen lijn-pompoenzaad, zonnebloem- en sesamzaad, gojibessen

1. Verwarm de oven voor op 180 C
2. Hak de noten grof en snijd de dadels in stukjes.
3. Doe de vlokken, noten, pompoenzaad, cornflakes, zout en specerijen in een grote kom.
4. Voeg de ahornsiroop, vanille extract en olie toe aan de bovengenoemde ingredienten en meng alles goed samen met twee grote lepels.
5. Doe de muesli op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de muesli in de oven gedurende 15 minuten. Meng de muesli regelmatig tijdens het bakken. De muesli is klaar waneer de pompoenpitten opzwellen en de muesli heerlijk gaat geuren. Let op dat geen van de ingredienten in de oven gaat aanbakken.
6. Haal de bakplaat uit de oven en doe de muesli in een grote kom. Laat het mengsel afkoelen. Voeg nu de dadels en Linwoods mix toe.
Wij eten de muesli met soyamelk, maar je kunt ook rijstmelk of een andere vega-melk gebruiken.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.