Amaranth muesli

Photobucket

Iedere keer als wij over de grens boodschappen gaan doen nemen we een kijkje in een Duitse reformwinkel. De Duitsers zijn duidelijk gek op muesli- schappen vol allerlei verschillende muesli's. Okay, ik weet wel dat jullie denken: "komt ze weer aanzetten met haar muesli's....." Sorry, ik kan me niet inhouden, hier is er nog één, gemaakt met carobepoeder. Het was maar een uitprobeerseltje, maar het resultaat is boven verwachting lekker! Carobepoeder is niet duur en dus zeker de moeite waard. Meng carobe bijvoorbeeld eens met kaneel, ahorn en amaranth, hmm heerlijk! Amaranth in de muesli is ontzettend gezond- het bevat veel mineralen. En als je het eerst poft is het krokant en smakelijk.

Photobucket

100 g havermout
100 g havervlokken
30 g pompoenzaad
50 g zonnebloempitten
25 g kokos
80 g cornflakes
1 handvol gezouten amandelen (De Rit)
50 g amaranth
2 of 3 handvol rozijnen
1/8 tl zout
1 tl kaneel
2 tl carobepoeder
3 el Linwoods mix
1 el koolzaadolie
2 el ahornsiroop (graad C)

Photobucket

1. Verwarm de oven voor op 180 C
2. Verwarm de amaranth in een droge zware pan. Zodra de amaranth begint te kleuren en poffen haal je de pan van het vuur en doe je de amaranth in een grote kom. Werk snel en laat de amaranth niet te lang in de pan. Dit duurt niet meer dan vier minuten en het is belangrijk dat de amaranth maar licht geroosterd is.
3. Doe de havermout, havervlokken, pompoenzaad, kokos, zonnebloempitten, cornflakes, zout, amandelen, carobepoeder en kaneel in de grote kom. Misschien moet je de carobe zeven als er klonten zijn.
4. Voeg de ahornsiroop en de olie toe aan de bovengenoemde ingredienten en meng alles goed samen met twee grote lepels.
5. Doe de muesli op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de muesli in de oven gedurende 15 minuten. Haal de muesli uit de oven tijdens het bakken en roer de muesli om. De muesli is klaar wanneer de pompoenpitten opzwellen en de muesli heerlijk gaat geuren. Let op dat geen van de ingredienten in de oven gaat aanbakken.
6. Haal de bakplaat uit de oven en doe de muesli terug in de grote kom. Laat het mengsel afkoelen. Voeg nu de Linwoods mix en rozijnen toe.
Wij eten de muesli met soyamelk, rijstmelk of een andere vega-melk.

Photobucket

1 opmerking:

Kelly zei

Prachtige foto van het bos... sprookjesachtig.

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.