Italiaanse broodstengels

Photobucket

Deze soepstengels zijn snel gemaakt en als je nooit brood hebt gebakken is het leuk om met dit recept te beginnen. Voordat je het weet zit je lekker op de bank met een krokante reuze-soepstengel in je mond! De stengels zijn ongelooflijk lekker. Eet ze vers gebakken uit de oven, dat is een must. En als je liefje pas later thuiskomt, verras hem of haar dan met stengels die even in de oven opgewarmd zijn. Kinderen zijn helemaal dol op deze Italiaanse lekkernij! Mijn dochter maakt haar eigen olijfoliedressing om deze stengels in te dopen. Ze mengt olijfolie met Italiaanse kruiden, zout en tomatenpuree.

250 ml lauwwarm water
1 volle theelepel droge gist
1 eetlepel sucanat
2 eetlepels olijfolie
2 1/2 cups (350 gram) gebuild meel
1 1/2 theelepel zout

Strooi de gist in een grote kom over het warme water en laat dit even staan. Voeg hieraan toe sucanat, olie, 2 1/2 kop meel en zout. Meng totdat het deeg van de zijkanten van de kom loslaat.

Doe het deeg op een met meel bestrooid werkoppervlak. Voeg tijdens het kneden naar behoefte een kleine hoeveelheid meel toe aan het deeg wanneer dit plakkerig is.
Kneed het deeg ongeveer 8 tot 10 minuten totdat het elastisch is. Doe het deeg in een ingevette kom en draai de deegbal zodat die helemaal bedekt is met olijfolie. Bedek de kom met een doek en laat het deeg op een warm plek rijzen (totdat het 2 keer zo groot is).

Druk de lucht uit het deeg en leg het deeg op het aanrecht. Vorm het deeg in een rechthoek. Bedek met een doek en laat 10 minuten staan.

Gebruik een deegmes of een pizzames om het deeg te snijden. Snijd lange repen deeg en rol ze op een licht met meel bestrooid werkoppervlak tot stengels. Rol de stengels allemaal in dezelfde lengte.

Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier. Laat genoeg ruimte tussen de stengels want ze zullen nog twee keer zo groot worden in de oven. Bestrijk de stengels met olijfolie. De stengels hoeven niet nog een keer te rijzen en kunnen nu meteen de oven in.

Bak de stengels in een oven die op 200 C is opgewarmd. Draai de stengels tijdens het bakken zodat ze aan alle kanten gelijkmatig goudbruin bakken. De stengels zijn na ongeveer 20 minuten klaar. Hoe lang het duurt ligt aan hoe dik de stengels zijn, maar als ze goudbruin gekleurd zijn, zijn ze klaar.

Moedertje is weer lekker aan het broeden naast de voordeur...

Photobucket

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.