Maanzaadmuffins

Photobucket

Het regent en regent maar... en het waait er ook nog hard bij. Lekker hoor, deze zomervakantie!

Ik had weer zin om muffins te maken. Deze keer met chocolade. Heerlijk met een kopje groene thee citroen.

120 g volkoren speltmeel
120 g speltbloem
80 g maanzaad
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
100 g rozijnen
50 g sucanat
2 tl kaneel
1 tl koekkruiden
100 g bitterchocolade (Vivani)

250 ml sojamelk (of andere vega-melk)
60 ml koolzaadolie
2 tl appelazijn

Verhit de oven op 180 C

Meng de droge ingredienten in een kom. Hak de chocoladereep in stukjes en voeg deze toe.

In een andere kom meng je alle vloeibare ingredienten. Giet deze in de grote kom en meng alles goed samen met een pannenlikker.

Lepel het beslag zonder aan te drukken in een met koolzaadolie ingevette muffin-vorm. Je hebt genoeg beslag om 12 muffins te maken.

Bak de muffins 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze even staan voordat je de muffins uit de holletjes tilt. Ik gebruik een bot mes om ze eruit te halen. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Laat de muffins goed afkoelen voordat je ze eet want dan komt de smaak goed tot zijn recht. De smaak is de volgende dag ook nog prima.

Photobucket

2 opmerkingen:

Tekkallisgete. zei

Ik hoop dat je nog maar vaak zin mag krijgen..Ik bewaar het recept voor de volgende regenachtige dag deze zomer.

monique zei

Dan hoef je waarschijnlijk niet lang te wachten:) Geniet ervan!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.