Appel-citroentaart met Provencaalse kruiden

Photobucket

Appels geoogst in de tuin zodat ik weer lekker aan de slag kon met appel bakrecepten! Appels kunnen heel goed gecombineerd worden met allerlei kruiden en specerijen. Deze keer met provencaalse kruiden. Zeker de moeite waard om het een keertje te proberen. Géén gewone appeltaart! Wij vonden deze taart heerlijk en hij was in no-time op.

Photobucket

160 g speltbloem
100 g amandelmeel
2 tp bakpoeder
60 g sucanat
1/4 tp zout
1 1/2 tp provencaalse kruiden
3 tp citroenrasp

sap van 1 citroen
380 g appels (3 appels)

80 ml olijfolie
1 tp appelazijn
125 ml sojamelk (of andere vega-melk)
2 el maismoutstroop

Meng alle droge ingredienten in een grote kom. Meng alle vloeibare ingredienten in een andere kom.

Snijd de appels in stukjes. Meng de citroensap door de appels heen.

Giet de natte ingredienten bij de droge ingredienten en meng samen. Vouw de appelstukjes door het beslag. Giet het beslag in een springvorm van 24 cm. De springvorm is bekleed met bakpapier op de bodem en de zijkanten zijn met olijfolie ingevet.

Bak de taart op 180 C ongeveer 1 uur in de oven. Waarschijnlijk moet je de springvorm bedekken tijdens het bakken zodat de taart niet te donker wordt.

Photobucket

2 opmerkingen:

Sprokkelvrouw zei

Het ziet er lekker uit, ik ga het morgen proberen.

Isobelle zei

This looks so wonderful!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.