Schoolkoekjes

Photobucket

Een koekje zonder meel, zonder vetten en zonder zoetmiddel! Ze smaken naar gember en andere heerlijke specerijen. Dit moet je gewoon proberen. Ik gaf ze aan mijn dochter mee voor school want ik vind het leuk als ze samen met haar vriendin mijn bakgoed gaat uitproberen. De koekjes werden goedgekeurd en haar vriendin vond ze heerlijk.

50 g geraspte kokos
50 g zonnebloempitten
70 g dadels
50 g havermout
1/4 tl kardemom
1/2 tl kaneel
1/4 tl gemberpoeder
snufje zout

1 appel, in stukjes gesneden
4 el water
3 el geprakte banaan (1 kleine banaan)
1 el ongezouten tahin

Snijd de dadels in kleine stukjes. Meng alle droge ingredienten in een grote kom.

Kook de stukjes appel in het water (op een klein vuur) 10 tot 15 minuten zacht. Prak de appel met een vork tot moes.

Meng de appelmoes, banaan en tahin samen in een kom.

Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en meng goed samen.

Leg lepels beslag op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Druk de koekjes plat.

Bak de koekjes op 180 C voor ongeveer 15 minuten of totdat ze stevig zijn.

1 opmerking:

Tekkallisgete.. zei

Ze zien er ook gewoon erg lekker uit!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.