Speltpannenkoeken met kaneel

Photobucket

Deze pannenkoeken zijn luchtig en dikker dan crepes. Ik heb ze klein gemaakt, dan kun je ze lekker opstapelen. Met agavesiroop op de stapel gegoten hebben we heerlijk gesmuld!
Vega-pannenkoeken bakken is precisiewerk. Probeer altijd eerst één pannenkoek. Ik voeg meestal nog wat aan het beslag toe. Een snufje zout, een beetje koekkruiden, misschien is nog een eetlepel melk nodig- kijk maar zelf. En bak de pannenkoeken in één of twee goed ingevette non-stick pannen. Ik gebruik één grote en een kleine koekenpan van GreenPan. Het lukt mij om drie of vier kleine pannenkoeken tegelijkertijd te bakken. Dat gaat lekker snel! Ik bak de pannenkoeken in een geurloze kokosolie.

120 g speltbloem
65 g rijstbloem
1 1/2 tl bakpoeder
1 1/2 tl kaneel
1/4 tl zout
1 el koolzaadolie
1 cup + 1/4 cup sojamelk (250 ml + 60 ml)

Doe speltbloem, rijstbloem, zout, bakpoeder en kaneel in een kom.

Meng de olie al roerend met een lepel door het meelmengsel.

Klop de melk door het meel. Als er klonten in het beslag zijn kun je het beslag met een handmixer glad maken. Meestal is deze laatste handeling wel nodig.

Verhit kokosolie in een pannetje. Giet het beslag in de pan. Ik gebruik een soeplepel om het beslag op te scheppen- dat gaat makkelijker. Je hoeft het beslag niet in de pan te verdelen zoals bij crepes. De pannenkoeken mogen wat dikkig zijn. Maak ze klein.

Laat de pannenkoeken even op een hoog vuur rijzen. Daarna kun je het vuur weer wat minder heet zetten. Draai de pannenkoeken op tijd om en herhaal deze handeling nog een keer. Stapel de pannenkoeken op een bord en giet agavesiroop over de pannenkoeken.

5 opmerkingen:

Tekkallisgete.. zei

Ik had zondag deze pannekoekjes gemaakt maar dan van boekweitmeel wat ik gekocht had in de vakantie in Dinant bij Del-haize...daar hadden ze best veel vega spullen en weer andere dan hier in Nederland en natuurlijk véél lekkerder he;)

monique zei

:)

Stien zei

mmm, klinkt héérlijk, kga ze eens glutenvrij maken, merci voor't idee!

StoereMoeder zei

Kaneel is precies wat mijn iets te bleke maar wel heerlijke boekweitpannenkoeken kunnen gebruiken!
Bedankt voor de tip, ik ga morgen bakken!

veggiesara zei

Ze zien er echt heerlijk uit! Misschien deze week eens proberen :D

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.