Pompoen-bataatsoep met gember

Photobucket

Het begint nu eindelijk kouder te worden. Tijd om vaker flinke wandelingen te maken om te wennen aan de kou. Thuis wacht een heerlijke pan hete soep! Tijd ook om meer met krachtvoedsel te werken, zoals deze soep met verwarmende gember. Voor de kleintjes is het een pittige soep, maar met de toevoeging van Oatly creamer kun je de smaak verzachten. Zoete aardappelen en pompoenen bevatten verschillende vitaminen. Ze zijn rijk aan vitamine C en vitamine A. B├Ęta-caroteen geeft de karakteristieke kleur aan deze oranje soep. Goed voor de weerstand! Verder bevatten zoete aardappelen en pompoenen belangrijke mineralen zoals ijzer en calcium. Daarom is het de moeite waard om volop gebruik te maken van pompoenen in het herfstseizoen!

780 g pompoen, geschild en gesneden
300 g bataat
2 grote knoflook tenen
25 g gemberwortel, geschild
1 grote ui
2 el bouillonpoeder
600 ml water

1. Doe de knoflook, gember en ui in de keukenmachine en hak alles fijn (dat gaat lekker snel). Je kunt het ook met een groot mes fijn hakken.

2. Bak de pasta van knoflook, gember en ui in een zware gietijzeren pan met kokosolie.

3. Voeg de in stukjes gesneden pompoen en bataat toe in de pan. Giet water bij tot de groenten bijna bedekt zijn met water.

4. Breng het water aan de kook en laat de groenten een 1/2 uur op een zacht vuurtje sudderen.

5. Zet het vuur uit. Voeg bouillonpoeder toe. Pureer de soep (ik gebruik een staaf mixer).

6. Giet Oatly creamer bij naar behoefte.


Photobucket

2 opmerkingen:

Shira zei

Ook deze soep uitgeprobeerd, en hij is heeeerlijk! Deze zou ik het liefste elke dag eten!

monique zei

Van mij mag je hoor:)

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.