Rauwe chocolade energy shake

Photobucket

Tienermeisjes hebben veel voedingsstoffen nodig! Omdat mijn dochter bijna tiener wordt let ik er meer op dat ze genoeg calcium en andere voedingsstoffen binnen krijgt. Je zult het merken aan mijn blog: meer recepten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Dat geeft ook energie en dat kunnen die tieners wel gebruiken in hun drukke bestaan!

Wij drinken dagelijks een rauwe chocolade energy shake. Het is mijn eigen samenstelling van verschillende superfoods in één drankje. De bedoeling van deze shake is dat het een bron is van allerlei voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het lichaam.

Wat zit nou in zo'n chocolademilkshake?

- Chiazaad. Bevat ruim 5 keer zo veel calcium als melk. Eerder heb ik wat over chiazaad in een post geschreven (hier).

- Stuifmeel. Is één van de meest complete voedselsoorten uit de natuur en bevat 5 tot 7 keer meer eiwitten dan vlees.

- Hennepzaad. Ook een goede bron van eiwitten. Chiazaad en hennepzaad zijn goede bronnen van de omega-3.

- Rauwe cacaopoeder. De koploper van moeder natuur als het gaat om anti-oxidanten. En één van de beste bronnen van magnesium (belangrijk voor sterke botten en goed voor de hersenen).

- Maca. Dit is een goede bron van ijzer, magnesium, calcium, kalium en jodium. Maca brengt ook de hormoonhuishouding in balans en geeft energie.

De chocolademilkshake maak je zo: gebruik 1 tot 2 eetlepels rauwe cacoapoeder, 1 eetlepel macapoeder, en 2 cups rijstmelk. Dan voeg je daar een theelepeltje hennepzaad, chiazaad en een theelepeltje stuifmeel aan toe. Je kunt de chocomelk zoeten met agavesiroop.

Een luxe uitvoering van de chocomelk (en nog lekkerder) maak je zoals hierboven geschreven, maar dan met gebruik van een chocolade-rijstmelk (te koop bij de reformzaak). Chocolade-rijstmelk is wel een stuk duurder dan de gewone rijstmelk.

Belangrijk: warm de chocolademelk niet op. Dan raak je al het goede (de voedingskrachten) van de superfoods kwijt!

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.