Soep met bataat en kikkererwten

Photobucket

Vandaag heb ik nog een soeprecept voor jullie, deze keer met bataat en kikkererwten. Ik vond het een heerlijke soep, en hij is snel en makkelijk te maken. Ideaal voor mensen die niet veel tijd (of zin hebben) om te koken!

1 ui
1 teen knoflook
1 blik kikkererwten
2 laurierblaadjes
3 tl komijnpoeder
3 tl viskruiden (Pyramide)
1/2 tl kaneel
2 el bouillonpoeder
260 g bataat, geschild
100 g courgette
1 liter water

1. Snijd de ui in dunne schijven. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bataat en courgette in blokjes.

2. Bak de ui, bataat en knoflook in kokosolie in een gietijzeren pan.

2. Doe de courgette en kikkererwten in de pan en voeg de komijn, viskruiden en kaneel toe.

3. Giet het water in de pan. Voeg de laurierblaadjes en bouillonpoeder toe. Meng alles samen en sluit de pan met een deksel.

4. Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de soep ongeveer een 1/2 uur pruttelen op een laag vuurtje. Haal de laurierblaadjes uit de soep.

5. Dien de soep warm op en besprenkel de soep met citroensap naar smaak. Eet smakelijk!

Photobucket

6 opmerkingen:

Tekkallisgete zei

Heerlijk soep, afgelopen week naar kookworkshop geweest over soepen!!
Lekker hoor...en inderdaad wel eens makkelijke voor volle dagen.

Shira zei

Heerlijk, deze soep! Ik heb hem één keer gemaakt nu, en hij is zeker voor herhaling vatbaar:) Erg fijne recepten staan er elke keer weer op je site!

monique zei

Bedankt:)

Luseji zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Luseji zei

Echt heerlijk die soepen van jou!

monique zei

Bedankt!

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.