Tofu scramble

Photobucket

De zon schijnt volop. Iedereen is buiten en waarschijnlijk kijkt niemand nu naar mijn blog :(

Ha, geniet maar van het mooie weer, ik ga ook zo naar buiten maar eerst even dit....

Kennen jullie de 'tofu scramble'? Een 'roerei' van tofu? En met aubergine, die was in de aanbieding bij EkoPlaza. Speel met de ingredienten en probeer iedere keer iets anders. Doe er wel edelgistvlokken bij, anders gaat de smaak van een roerei verloren. Een superidee voor bij het paasontbijt!

1/2 aubergine (1 cup), in kleine stukjes gesneden
1/2 rode paprika
1 ui
1 knoflookteen, fijn gesneden
1/2 tl kurkuma
1 el shoyu saus
1 el edelgistvlokken
1/4 tl zout
peper naar smaak
2 el (virgin) kokosolie

Snijd de groenten in stukjes en bak ze in een pan met de kokosolie en shoyu saus. Kijk hoeveel olie je nodig hebt, de groenten en tofu mogen niet in de pan plakken. Daarna doe je een geprakt tofublok in de pan en bak je even alles samen. De tofu moet zacht blijven zoals een roerei! Doe wat kurkuma erbij voor de mooie gele kleur en ongeveer een eetlepel edelgistvlokken voor de smaak. Wat peper en zout en je 'roerei' is klaar! Smullen maar!

Photobucket

2 opmerkingen:

Marianne zei

Hoi Monique. doe je dit recept met een heel blok tofu?

monique zei

1 heel blok tofu

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.