Aardbeien-honingmuffins

IMG_0576-001

Gelukkig is het momenteel weer aardbeientijd in de moestuin. Een feest! Meestal eten wij de aardbeien zo met de hand op, maar ik hield wat aardbeien over om muffins te maken. Geniet er van! O ja, ik weet het, honing is niet veganistisch, je kunt natuurlijk een ander zoetmiddel proberen, maar het zal de smaak van de muffins veranderen. Morgen ga ik de muffins voor een tweede keer maken - ik kan niet wachten!

100 g speltbloem
100 g volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
30 g sucanat
2 tl citroenrasp

80 ml vega-melk
4 el extra virgin kokosolie
60 ml bloemenhoning (de Traay)
2 tl vanille extract
200 g aardbeien

Doe alle droge ingredienten in een grote kom. Misschien moet je de sucanat zeven, mochten er klonten in zitten.

Verhit de kokosolie in een pannetje zodat de olie vloeibaar wordt. Giet de olie in een kommetje samen met de andere vloeibare ingredienten en meng alles samen.

Snijd de aardbeien in stukjes. Kleine aardbeien in tweeen, grote aardbeien in vieren.

Giet de natte ingredienten in de grote kom en meng alles samen met een pannenlikker. Meng de aardbeien voorzichtig doorheen.

Lepel het beslag in een muffinvorm. Vet de muffinvorm goed in, of nog beter- gebruik muffinpapiertjes. Een silicone muffinvorm is ook handig.

Bak de muffins op 180 C gedurende 25 minuten. De muffins zijn klaar als ze stevig aanvoelen en goudbruin kleuren. Haal ze uit de oven en heel belangrijk, laat ze volledig afkoelen. Doe je dat niet dan kunnen stukjes blijven plakken in de vorm. Het laatste halve uur kun je de muffins in de koelkast koud laten worden. Daar kun je ze ook het best in bewaren.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.