Salade van mosterdsla en zomerpostelein

IMG_0795

Wij zijn net terug van Zeeland. We zijn weer eens naar Schouwen-Duiveland geweest, een Zeeuws 'eiland' dat de bezoeker veel te bieden heeft en waar het ook lekker rustig is buiten de bekende badplaatsen.

Op zaterdag wordt er een biologische markt gehouden in Noordgouwe, op het terrein van de biologische kwekerij Zuidbos. Je kunt er van alles krijgen: voorverpakte produkten, vers brood, kaas, heel veel olijven (die je ook nog eens zelf mag proeven) en natuurlijk een uitgebreid assortiment groente. De koffie en thee is er gratis. De groenteboer verkocht enkele niet alledaagse soorten zoals zomerpostelein, en paarse en groene gekrulde mosterdsla. Die wilde ik graag uitproberen!

Mosterdsla is een onbekende groentesoort, op internet is informatie te vinden over de kweek van deze groentesoort. Er wordt gezegd dat de sla pittig van smaak is. Wij vonden dat meevallen en gemengd met de frisse smakelijke bladeren van zomerpostelein was het een top salade!

Postelein is rijk aan mineralen, vitaminen en is ook nog één van de rijkste plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren! Verder heb ik aan de salade tomaat, radijsjes, groene olijven en peterselie (de soort met platte bladeren) toegevoegd.

dghd

Meng de salade met een omega-dressing, gemaakt van knoflook, Keltisch zeezout, mosterd (van Ton's vinden wij heerlijk), lijnzaadolie, azijn en een paar druppels stevia.

IMG_0689

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.