Aardappel-pompoenpuree en gegrilde spruitjes

Volgens de groenteboer is de aardappeloogst slecht dit jaar. Een oplossing als je weinig aardappelen hebt, is om aardappelen te mengen met een andere groente, zoals pompoen. Dit is bovendien veel voedzamer. Pompoenen zijn ongelooflijk gezond en hebben niet voor niets meer kleur dan aardappelen, er zitten gewoon veel meer voedingstoffen in.

Wij hebben deze pompoen-aardappelpuree met gegrilde spruitjes gegeten. Het is weer eens iets anders om de spruitjes te grillen. De kinderen vonden de spruitjes zo ook lekkerder.

Gegrilde spruitjes met agavesiroop

Snijd de spruitjes in kleine stukjes zodat ze gelijkmatig gaar worden onder de gril. Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de spruitjes met een goede olijfolie, zout, peper en agavesiroop. De bedoeling is dat de spruitjes lekker zoet zijn van smaak, zonder dat het zoete overheerst. Agavesiroop heeft een neutrale smaak en past hier ideaal bij. Strooi flink wat zout over de spruiten en zorg dat de spruitjes goed bedekt zijn met olijfolie. Gril nu de spruiten in de oven. Blijf er bij en keer regelmatig de spruitjes om. Giet meer olie als het nodig is. Blijf in de buurt van de oven en zorg dat de spruitjes niet verbranden.

Voor de aardappel-pompoenpuree heb je nodig:

800 gr aardappelen
600 tot 700 gr pompoen, in stukken gesneden
2 grote tenen knoflook
500 ml water
3 el olijfolie
½ tl zout
nootmuskaat naar smaak

Snijd de aardappelen in stukken. Hebben de aardappelen een dunne schil, dan hoef je ze niet te schillen, alleen te wassen. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een grote koksmes. Misschien moet je de tenen knoflook in de helft snijden als ze te groot zijn om te pletten. Doe de aardappelen, knoflook en pompoenstukken in een grote pan met het water. Zet het vuur aan en kook de groenten gaar met een deksel op de pan. Draai de groenten een keer om tijdens het koken. Zet het vuur uit als de groenten goed gaar zijn. Het is de bedoeling dat er nog een klein bodempje water in de pan blijft staan. Voeg olie, zout en nootmuskaat toe. Prak de aardappelen, pompoen en knoflook tot een heerlijke puree.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.