Griekse spinazieflapjes

In de groentekist zat deze week spinazie. Tijd om weer eens spinazieflapjes te maken, we zijn er thuis allemaal dol op! Ik probeer deze keer de Griekse feta-spinazie vulling na te bootsen. Gebruik verse biologische groene olijven voor de lekkerste flapjes. Olijven met een knoflooksmaak zijn hier ook lekker bij.

1 blok tofu
2 el citroensap
2 tl appelazijn
3 el olijfolie
1 el dille
½ tl zout
peper naar smaak
bakje groene olijven (ongeveer 100 gram)
450 gr verse spinazie, gekookt

Doe de tofu, citroensap, azijn, olie, dille, zout en peper in de keukenmachine. Het mengsel mengen en direct hierna de spinazie en olijven toevoegen. Zorg dat je de keukenmachine niet te lang aan houdt want het is niet de bedoeling dat de olijven fijn gesneden worden. Afhankelijk van hoe zout de olijven zijn moet je misschien nog wat zout toevoegen.

Vul het bladerdeeg met de vulling. Bak de flapjes op 200 C in zo’n 20 tot 25 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Alle foto's op deze blog zijn zelfgemaakt en eigendom van Natuurlijk Veganistisch!. Het is dan ook niet toegestaan deze foto's zonder toestemming te gebruiken.